Škola v době barvících se listů

Tak co je nového pod střechou stoleté školní budovy? Září bylo ve znamení usazování rozvrhu a organizačního režimu výuky, který byl díky prodloužené rekonstrukci jedné třídy atypický. Přes komplikovanější začátek se školní rok rozběhnul, podobně jako některé aktivity a akce.
Ještě v září se uskutečnila beseda s policií ČR, včetně praktických ukázek správného pohybu po komunikacích obce. Začala i pravidelná výuka angličtiny s rodilým mluvčím, letos rozšířená i o 3 projektové dny v MŠ. Také se zrealizoval sběr papíru, ve kterém nás opravdu mohutně podpořil pan Chadima, za což mu ještě jednou děkuji. Částku získanou za sběr ve výši 2 112 Kč použijeme na výlet do zábavného vědeckého parku VIDA v Brně.
V říjnu máme za sebou muzikoterapii s netradičními hudebními nástroji. Dále nás čekají dva projektové dny s paní Murysovou ze SVČ Rosice. Žáci budou pod jejím vedením nejen pracovat s hlínou, ale následně keramické výrobky i glazovat a vypalovat. Dne 21. 10. jedeme na hudební pohádku do Rosic. V součinnosti s obcí proběhne Drakiáda (16. 10.), Vítání občánků (17. 10.) a Stopa v krajině (30 10.), kdy si každý žák naší školy zasadí svůj ovocný strom.
V celé republice se rozběhl Národní doučovací program, ze kterého čerpá i naše škola na doučování 3 žáků, kteří se tak mohou zdokonalit v AJ pod vedením paní učitelky Michaely Špačkové.
Pod hlavičkou DDM Zastávka budou letos na škole kroužky gymnastiky, florbalu, lukostřelby a kroužek sportovní.
Pedagogický tým se stabilizoval, tvoří ho na ZŠ i v MŠ srdcaři, kterým na místních dětech opravdu záleží. Takže s listy na stromech se začíná vybarvovat naše i vaše škola.

Radovan Šmíd, ředitel