Cyklohrátky 2021

Na sobotní odpoledne dne 15.5. 2021 byly naplánované cyklohrátky, které proběhly na místním fotbalovém hřišti. S pomocí rodičů byly pro děti připravený různé dovednostní disciplíny.

Sportovní odpoledne bylo velmi příznivé, jak díky značné účasti dětí a jejich rodičů tak i díky  vydařenému počasí.  Až na závěr se spustil déšť, takže odchod z hřiště byl trochu rychlejší, ale s úsměvem, i když nám nad hlavou bouřilo. Pedagogický dozor napočítal celkem 44 dětí doprovázených rodiči. Z toho bylo 12 dětí z místní Základní školy a 17 dětí z mateřské školy. Akce se zúčastnily i starší děti, které školní docházku na naší základní škole již ukončily a také děti z okolních vesnic.

Na fotbalovém hřišti bylo dohromady 10 disciplín. Každé stanoviště bylo pod dohledem pedagoga nebo rodiče. Splněná nebo v rámci možností překonaná disciplína byla vyznačena do kartičky, kterou   dítě dostalo při příchodu na hřiště. Jednotlivé disciplíny byly různých obtížností, ale byly nastaveny tak, aby i ty nejmenší děti je zvládly.  Odměnou dětem byla radost ze zvládnuté disciplíny a také malá drobnost na závěr.

Na hřišti vládla veselá, ale i soutěživá nálada. Rozmanitost dopravních prostředků byla značná. Účastníci překonávali překážky jak na klasických jízdních kolech, některá měla i přídavná kolečka, tak i na odrážedlech, koloběžkách. Také se zapojilo jedno tandemové kolo se závěsem pro dětské kolo. Všichni disciplíny zvládli, někteří s menším karambolem, ale s úsměvem. Děti se opakovaně k disciplínám vracely a zdokonalovaly své schopnosti a dovednosti při jejich zdolávání.

Cyklohrátky byly také příležitostí po dlouhé době se setkat s kamarády a přáteli, společně si zasportovat a pobavit se.

Milena Vojáčková

 

Ze života školy 2020/2021